Thursday, 28 September 2017

UMRAH WITH FAMILY
















👀






umrah 2017

umrah 2015

PRESENTATION FYP 2 MINITUE 10 SEC

👀

SELASA 26/SEPTEMBER/2017
Presentation FYP 2 minit 10 sec.



selasa haritu selesai dah progress untuk fyp, alhamdulillah untuk presentation kali kedua ni, walaupun banyak lagi kena repair.

Kena tegur dengan Mr.M tu memang satu perkara biasa, cuma kita kena dengar and ubah apa yang patut. yelah Mr.M lebih berpengalaman dalam bidang animasi ni, senang cerita Mr.M memang sifu terbaik dalam animasi ni.

Syukurlah masa turn aku present just ada Mr.M sorang sahaja yang judge, nasib baik. dah last last presentation barulah Sir Zaki dan Sir Hanif masuk.
hahahhahaha

tahniah la pada mereka yang kena judge dengan 3 orang lecturer, memang banyak ilmu dapat, teguran dorang memang untuk kebaikan kita, 
nanti masa last presentation, ada orang industri yang datang bagi judge,
so dari sini lah nak belajar macam mana kena maki, terima jelah apa nasihat orang.

harap harap dapat siapkan 3 minit animation ni dengan jayanya.

GOOD LUCK ALL MY FRIEND
THANK YOU MR.M 














Mr.M siap pakai blazer nak amik feel MIB katanyaa

time ni memang berdebar tak tahu nak cakap macam mana

tambah lagi sorang Sir Zaki

datang pulakkkkk SIr Hanif





thankyou Mr.M, Sir Zaki and Sir Hanif

DANCE PRACTICE

PRACTICE! PRACTICE! PRACTICE! 

rabu semalam kitorang kena datang campus practice sama sama. 
walaupun mengantuk masih tak hilang sebabkan nak prsentation fyp 2 minit 10 saat. kena jugak menari.

tahniah semua ramai yang bagi kerjasama datang buat latihan menari ni. 
bersungguh kami buat latihan, ada step baru. 
pengalaman berkumpul macam ni memang tak boleh dapat dekat mana mana.

habis belajar nanti rindu lah nak macam ni lagi kan. 


walaupun datang tak on time, tapi still datang kan, macam orang cakap
"better late than never" 

jom lah tengok kami practice !

bersungguh depa menari

sempat lagi buat gaya

bagi video sikit kami menari. 

PIALA DEKAN UNIKL MIIT



👀

PIALA DEKAN UNIKL MIIT
team bola sepak animation dan multimedia kali ni Sir Dahlan sebagai jurulatih kami. 
pengalaman yang tak dapat dilupakan, dekat sini kami belajar apa itu persahabatan. macam-macam dugaan jadi masa nak habiskan game sampai penghujung, apa apa pun yang dah berlalu boleh jadikan pengajaran buat kami semua.

apa apa pun well done guys! 
kami dah buat yang terbaik.






team bola sepak animation bersama Sir Dahlan

lepas habis game, penat woo

team bola sepak animation dan multimedia

Thursday, 21 September 2017

SHOOTING AFTER EFFECT




👀


LAST SEM.....

salah satu subject last sem, kelas after effect dengan Sir Dahlan. 

banyak benda baru belajar dalam kelas ni, barulah tahu nak edit video dengan segala macam effect.
tak syok dah tengok movie, sebab dah tahu semua hasil dari editing.

effect api, asap, angin, background all this dalam after effect. 
Adobe After Effectgs adalah perisian grafik gerakan dan pengubahan yang diterbitkan oleh Adobe System. Kegunaan utamanya ialah pascapenyiaran filem dan video.








footage ubtuk iklan pencuci muka

my team 

shooting dekat titiwangsa 

arahan dari director

shooting pagi sampai petang

CAMERON HIGHLAND DENGAN UNIKL


👨

sem lepas, kami satu kelas buar aktiviti luar, CSR dekat Tanah Rata, Cameron Highland. 
cukup satu bas yang hampir kesemuanya lelaki, hanya 4 orang sahaja perempuan.

pengalaman baru dekat sana.
naik 4 wheel untuk sampai dekat tempat penanaman pokok.

sampai dekat atas, ramai jugak seluruh unikl ada sama. ni bukan projek unikl miit sahaja, tapi untuk semua UNIKL. 

tanaman semula ni tujuannya adalah untuk menghijaukan kembali alam, dekat kawasan itu baru sahaj habis penebangan hutan, jadi kami disuruh untuk menanam anak pokok di sana.

nasib tak menyebelahi, dalam sibuk menanam, hujan turun lebat, seronok kami bersama-sama dalam hujan untuk sudahkan proses tanaman.


pengalaman yang tak boleh dapat di mana mana. 

thankyou UNIKL.





bergambar dekat kawasan tanaman

sempat lagi belajar mencangkul

kawasan tanaman

bbersama geng animation yang turut terlibat

MY AARTWORK








👨


ARTWORK

antara artwork aku sepanjang study dekat bidang animation ni. 

walaupun buruk, aku tetap bangga dengan apa aku buat. 
iyela, aku buat kerja buruk, tapi hasil kerja tu dari aku sendiri. huhu

sepanjang masuk dalam bidang animasi ni, memang tidur tak akan cukup, stress tinggi menggunung, dengan kerja berlambak, tapi alhamdullilah sampai jugak tahap ni, sem 7. bukan senang nak melangkah sampai sini. 

untuk fyp 2 ni, kami semua kena bagi 5 artwork untuk masuk dalam booklet, 



abstract painting untuk kelas ilusstration. sebelah ada seblah lagi pad Mr.M 



prop games untuk group aku

robot aku untuk 3D 

art nouve 

market untuk subjek illustration